Прем'єр-міністр Польщі пішла у відставку

Читать на русском
Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло подала заяву про відставку до політичного комітету правлячої партії «Право і Справедливість».

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло подала заяву про відставку до політичного комітету правлячої партії «Право і Справедливість».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланнями на Gazeta Wyborcza.

«Політичний комітет оцінив два роки правління об'єднаної правиці. Незважаючи на численні атаки, ми домоглися успіху. Прем'єр-міністр Беата Шидло продемонструвала свою рішучість і старанність, ми зобов'язані їй тим, що було досягнуто. Але ситуація нова, і вона вимагає виправлення керівництва уряду. Прем'єр-міністр подала у відставку в комітеті. Вона була прийнята. Ми, як і раніше вважаємо, що вона повинна відігравати важливу роль. Комітет висунув кандидатуру Матеуша Моравецького на посаду прем'єр-міністра», - заявила Мазурек.

На Банковій назвали причину антиукраїнських заяв ПольщіЗаступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв припустив, що антиукраїнськими заявами Польща, ймовірно, намагається відвернути увагу від своїх проблем усередині ЄС.

Політичний комітет PiS визначився з новим кандидатом на посаду прем'єра: ним є Матеуш Моравецький, який до цього був міністром фінансів та розвитку і заступником прем'єра.

Як відомо, влітку тисячі поляків вийшли на акції протесту після ухвалення Сеймом країни суперечливого закону про Верховний суд в рамках проведення судової реформи.

У відповідь ці події Шидло заявила, що уряд продовжить судову реформу, незважаючи на протести опозиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: