Україна наполягає на скороченні «чорних списків» Польщі

Читать на русском
Україна ініціювала переговори з Польщею щодо оптимізації так званих чорних списків, запропонувавши їх істотно скоротити.

Україна ініціювала переговори з Польщею щодо оптимізації так званих «чорних списків», запропонувавши їх істотно скоротити.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Українська сторона ініціювала питання оптимізації так званих «чорних списків», запропонувавши їх істотно скоротити. Повністю ми не можемо їх скасувати, адже в цих списках є певні громадяни Польщі, які, наприклад, воювали на боці бойовиків на Донбасі чи нелегально відвідували територію окупованого Криму, й, звичайно ж, заборона на їх в'їзд в Україну збережеться», – зазначив Єлісєєв.

Водночас, на його думку, істориків, представників академічних і наукових кіл не потрібно суворо карати за висловлення своїх поглядів щодо історичного минулого.

В МЗС Польщі розповіли, хто потрапив до списку нев’їзних українцівДипломат зазначив, що Польща не зобов’язана інформувати про заборону в’їзду тих, хто опинився у списку.

«Тому ми будемо робити все для того, щоб ці списки скоротити. І я хочу відзначити, що польська сторона позитивно це сприйняла, й на сьогодні триває переговорний процес на різних рівнях. Україна прагне мати хороші відносини з Польщею, адже в нас багато спільних викликів, які ми маємо спільно долати», – додав Єлісєєв.

Нагадаємо, 18 листопада польська влада офіційно заявила про початок дії так званого «чорного списку» для українців, підтвердивши заборону на в'їзд до країни секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, пам'яті учасників жертв війни та політичних репресій Святославу Шереметі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: