Росія продовжує калічити людські життя – Порошенко

Читать на русском
Вся агресія і злодіяння, які здійснює Росія в Україні, методично фіксуються в Гаазі. Про це йдеться в зверненні президента Петра Порошенка з нагоди дня Міжнародного дня прав людини.

Вся агресія і злодіяння, які здійснює Росія в Україні, методично фіксуються в Гаазі.

Про це йдеться в зверненні президента Петра Порошенка з нагоди дня Міжнародного дня прав людини, яке опубліковане на сайті українського глави 10 грудня, передає «Слово і Діло».

Та сама Росія, тільки Україна. Колонка Леоніда ШвецяКонкурентів із новими цінностями, які могли би балотуватися в президенти України, немає, тому чинний глава держави має всі шанси на другий термін.

За словами президента, Росія не зможе не уникнути відповідальності за скоєні злочини в українському Криму та Донбасі.

«І яких би зусиль не докладала Москва, всі злодіяння, які здійснює окупант на нашій землі, методично фіксуються в Гаазі», - сказав Порошенко.

За його словами, болючою ситуація залишається в Криму, права українців російські окупанти порушують кожен день.

«І ця тенденція тільки посилюється», - сказав президент.

Слід нагадати, що 10 грудня відзначається День прав людини. Свято було офіційно встановлено Генеральною Асамблеєю ООН 4 грудня 1950 року.

Також, президент зазначив, що захист прав людини найголовніша національна цінність, яка визначена Основним законом України. Однак, за словами президента, Росія всіляко намагається порушувати ці права.

«Ця цінність відчувається особливо гостро сьогодні, коли підступна і злочинна російська агресія продовжує калічити людські життя в окупованому Криму і на Донбасі. Цілеспрямовано руйнуючи основи міжнародного правопорядку в Європі, Росія всіляко намагається відгородитися від скоєного. Переконаний, що завдяки міжнародній єдності і солідарності з Україною і силі міжнародного права, ці наміри Кремля приречені на поразку, адже відповідальності за скоєні злочини не уникнути», - заявив Порошенко.

Раніше на Донбасі бойовики обстріляли своїх же диверсантів.

Нагадаємо також, що Порошенко заявив про те, що Литва буде брати участь в деокупацію Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: