Порошенко розповів Грибаускайте про злочини Саакашвілі

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко вважає, що ситуація, яка виникла навколо екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, не варта міжнародної уваги.

Президент України Петро Порошенко вважає, що ситуація, яка виникла навколо екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, не варта міжнародної уваги.

Як інформує «Слово і Діло», про це глава держави заявив під час візиту до Литви на спільній прес-конференції з президентом Далею Грибаускайте.

«Загалом, якщо ми оцінюємо ситуацію навколо Саакашвілі, то вона не варта міжнародної уваги ... є конкретні злочини, й ми маємо забезпечити, по-перше, прозорість слідства, по-друге, відкритість і неупередженість слідчих органів, прозорий ефективний неупереджений суд», – сказав президент.

За словами Порошенка, слідство може звернутися для додаткової експертизи матеріалів у справі Саакашвілі й до міжнародних організацій.

«Справа Саакашвілі-Курченка»: правдоподібність аудіозапису та причетність третіх країнУ ГПУ стверджують, що оточення Саакашвілі отримало з РФ близько 500 тисяч доларів на фінансування мітингів для повалення української влади, й оприлюднили аудіозапис. Що викликає сумніви, розповіли експерти.

Нагадаємо, 5 грудня в Києві затримали колишнього президента Грузії, екс-голову Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі в рамках справи про сприяння учасникам злочинних організацій та їх укриття. Однак згодом прихильникам політика вдалося його звільнити під час транспортування.

Згодом Петро Порошенко заявив, що те, що відбувалося в центрі Києва у вівторок, його приголомшило та шокувало, але правоохоронці «дали відсіч профінансованій із Москви гоп-компанії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: