Єгипет запроваджує електронні візи для українців

Читать на русском
У Єгипті з 3 грудня стартувала система видачі електронних віз для в'їзду до країни, вартість яких складе 25 доларів.

У Єгипті з 3 грудня стартувала система видачі електронних віз для в'їзду до країни, вартість яких складе 25 доларів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на департамент консульської служби Міністерства закордонних справ у Facebook.

«Українці в'їжджатимуть до Єгипту на підставі електронної візи e-Visa. За інформацією єгипетської сторони, з 3 грудня 2017 року розпочала роботу система видачі електронних віз для в'їзду до Єгипту як альтернатива візам, що також можуть бути придбані в пунктах пропуску через державний кордон Єгипту», – йдеться в повідомленні.

З метою оформлення візи громадяни України, які планують поїздку до Єгипту з туристичною або діловою метою, а також з метою транзиту через територію країни, можуть подати онлайн-заяву на офіційному сайті www.egyptvisa.com протягом 90 днів до запланованої дати в'їзду.

Для оформлення електронної візи заявник повинен мати закордонний паспорт, дійсний протягом 8 місяців з дати прибуття до країни, електронну копію паспорта для завантаження при подачі заяви на сайті, документи, що підтверджують мету й терміни запланованої поїздки, зворотні квитки та платіжну банківську картку.

Скільки українців скористалися безвізом за перші місяці літа?Безвізовий режим набрав чинності дуже вчасно: в розпал літніх відпусток і канікул. «Слово і Діло» підрахувало, скільки українців скористалися безвізом за перші два місяці літа.

Після заповнення необхідних форм та онлайн-оплати консульського збору (25 доларів) заявник отримує копію електронної візи електронною поштою. Документ необхідно роздрукувати й після прибуття пред'явити представникам прикордонного контролю Єгипту.

Для оформлення електронної візи дітям, які мають окремий паспорт, подаються окремі заяви.

Оформляти e-Visa рекомендується не менше ніж за 7 днів до запланованої подорожі.

Як відомо, Кабінет міністрів затвердив угоду про спрощення візового режиму зі Швейцарією для громадян України.

Нагадаємо також, що Катар спростив візовий режим для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: