Клімкін прокоментував зустріч з Лавровим

Читать на русском
Глава зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін назвав зустріч з главою російського МЗС Сергієм Лавровим унікальною, і головною темою спілкування назвав обмін полоненими.

Глава зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін назвав зустріч з главою російського МЗС Сергієм Лавровим унікальною, і головною темою спілкування назвав обмін полоненими.

Як інформує «Слово і Діло», про це Павло Клімкін повідомив «112 Україна».

Клімкін і Лавров влаштували суперечку через миротворців ООН на ДонбасіГолова МЗС України Павло Клімкін відповів на різку заяву свого російського колеги Сергія Лаврова щодо розміщення миротворців ООН на Донбасі.

«Це була зустріч нема про наші відносини. Ну які відносини в стані війни. Ми розмовляли тільки про те, як витягнути наших хлопців. Це буде обмін, обмін дуже складний ... Фактично це був єдине серйозне питання до того, як ми домовлялися, і вся зустріч була цьому присвячена», - зазначив глава українського МЗС.

Також Клімкін зазначив, що під час зустрічі сторони обговорили питання миротворчої місії на Донбасі:

«Звичайно, ми торкнулися, але дуже коротко, перспективи, наприклад, миротворчої місії, але прекрасно зрозуміло, Лавров під час свого виступу у Відні сказав, що місія - це буде окупаційна адміністрація. Я сказав своїм колегам, що окупаційна адміністрація там вже є, тому розбіжності поки що фундаментальні, ми повинні використовувати наших друзів і партнерів, щоб тиснути в подальшому. Це був тільки обмін думками, не більше того».

На питання про те, чи плануються ще зустрічі з Лавровим, Клімкін відповів:

«Це була унікальна зустріч, присвячена саме обміну. І ми використовували просто коротку зустріч в контексті міністерської зустрічі ОБСЄ. Найближчим часом зустрічатися більше не планую».

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін після зустрічі зі своїм угорським колегою Петером Сійярто повідомив про те, що на території Закарпаття проживають вже менше 100 тисяч етнічних угорців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: