Етнічні угорці залишають Закарпаття – Клімкін

Читать на русском
На території Закарпаття проживають вже менше 100 тисяч етнічних угорців. Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін після зустрічі зі своїм угорським колегою Петером Сійярто.
Павло Климкін

На території Закарпаття проживають вже менше 100 тисяч етнічних угорців.

Як інформує «Слово і Діло» про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін після зустрічі зі своїм угорським колегою Петером Сіярто.

Клімкін закликав ОБСЄ посилити санкції проти РФМіністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав країни ОБСЄ запровадити нові санкції проти Росії.

За словами Клімкіна, між ним і главою зовнішньополітичного відомства Угорщини відбулася «приємна розмова». Також він констатував, що на Закарпатті суттєво зменшилася чисельність проживаючих етнічних угорців.

«Міністерську зустріч ОБСЄ завершуємо на позитиві. Приємна розмова з угорським колегою Петером Сіярто. Етнічних угорців в Закарпатті не вже 150 тисяч і навіть не 100 тисяч. Люди залишають регіон. Наше спільне з Угорщиною завдання - підтримати і допомогти громадам», - зазначив він.

Як раніше повідомлялося, Сійярто під час засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні заявив про необхідність введення моніторингової місії на Закарпатті.

Раніше Сіярто повідомив, що Україна, прийнявши новий закон про освіту, порушила зобов'язання перед НАТО, тому повинна відкликати його.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: