«Частина жителів воювали за бойовиків»: бійці АТО розповіли про ситуацію в звільнених селах

Читать на русском
Мешканці сіл Травневе та Гладосове раді, що в їхніх населених пунктах знову з'явилися українські солдати.

Мешканці сіл Травневе і Гладосове в більшості своїй раді, що в їхніх населених пунктах знову з'явилися українські солдати.

Про це «Слову і Ділу» розповіли військові, які брали участь у визволенні обох сіл від бойовиків.

Визволення заручників протягом україно-російського конфлікту на Донбасі в 2014-2017 рокахЗа три роки військового конфлікту на сході України, крім значних людських жертв, руйнувань та тимчасової втрати території Донбасу, українці вивчили слова полонені та зниклі безвісти. Слово і Діло відстежило, які цифри називали політики.

Так, у населеному пункті Травневе вже відновили подачу електрики та транспортне сполучення з ним. За даними прес-центру штабу АТО, до селища також прибули представники ООН.

За словами військових, які брали участь у зачистці Травневого, місцеві жителі налаштовані до бійців позитивно. Водночас частина жителів села не повернуться додому – вони воювали на стороні терористів і донедавна часто заходили до Травневого.

В населеному пункті Гладосове також ведуться роботи з відновлення електрики. Однак там є й інша проблема – погані дороги.

Карта АТО: ситуація на сході України на 7 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 7 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Ми на колимагах наших у деяких місцях там ледве пропихаємося. Якщо навантаженими їдемо, то взагалі жах. Журналісти теж скаржаться, що неможливо проїхати. Ну, що поробиш – таке воно, бездоріжжя Донбасу», – пояснили військові.   Відзначимо, що зараз пересування військової техніки в зоні АТО сильно ускладнене через те, що сніг, який рясно випав декілька днів тому, зараз почав танути. «Все перетворилося на рідке місиво. Через це деякі машини не виїжджають, бо можна запросто застрягти десь у місцевих степах», – розповів сержант однієї з десантних бригад.

Нагадаємо, що села Травневе та Гладосове, розташовані в районі окупованої Горлівки, були звільнені українськими бійцями наприкінці листопада.

Раніше СБУ затримала екс-депутата Донецької області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: