У Рівненській області вилучили тонну бурштину

Читать на русском
В Рівненській області було припинено діяльність підпільного цеху з обробки бурштину та вилучено партію бурштину вагою понад тисячі кілограм.

В результаті спільних заходів працівниками Рівненської місцевої прокуратури та Головного управління Національної поліції в Рівненській області, 5 грудня було припинено діяльність підпільного цеху з обробки бурштину та вилучено партію бурштину вагою понад тисячі кілограм.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні на сайті прокуратури.

Видобуток бурштину: як виконують обіцянки нардепи-мажоритарники Житомирської областіЧергова інфографіка серії про депутатів-мажоритарників, присвячена одній із найбільших екологічних загроз Житомирщини – видобутку бурштину.

«За результатами проведення слідчих дій ліквідована діяльність підпільного цеху по обробці« сонячного »каменя, а також вилучено, в тому числі в житлових приміщеннях, 1017 кг обробленого і необробленого бурштину загальною вартістю близько 10 млн грн, спеціальне обладнання для його незаконного добування (мотопомпи, шланги) та ручної обробки», - уточнили в прес-службі.

Слідчі здійснюють досудове розслідування по ст. 240, 294, 342, 345 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, масові заворушення, опір і насильство щодо працівника правоохоронного органу).

В даний час підготовлено клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно. Тривають невідкладні слідчі дії щодо встановлення та притягнення до передбаченої законом відповідальності фігурантів незаконних операцій із бурштином.

Як повідомлялося, під час санкціонованих обшуків в нежитлових приміщеннях Луцька силовики вилучили велику партію бурштину.

Раніше СБУ вилучила партію бурштину на 5 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: