СБУ вилучила партію бурштину на 5 мільйонів гривень

Читать на русском
У Житомирській області співробітники СБУ викрили нелегальний цех для обробки незаконно добутого бурштину для його подальшого переправлення до країн Близького Сходу, вилучивши партію на 5 млн гривень.

У Житомирській області співробітники СБУ викрили нелегальний цех для обробки незаконно добутого бурштину для його подальшого переправлення до країн Близького Сходу, вилучивши партію на 5 мільйонів гривень.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу СБУ.

«Ділки - четверо жителів Коростенського і Лугинського районів - скуповували бурштин-сирець у нелегальних копачів в Житомирській і Рівненській областях. Обробка «сонячного каменю» проходила в гаражі одного із зловмисників, де вони облаштували підпільний цех», - розповіли в СБУ.

Як повідомляється, під час 10-ти санкціонованих обшуків у скупників і учасників бурштинового бізнесу правоохоронці вилучили майже 100 кг необробленого бурштину-сирцю великої фракції, близько 7 кг обробленого бурштину та спеціальне обладнання.

«За попередніми висновками експертів, орієнтовна вартість вилученого «сонячного каменю» становить п'ять мільйонів гривень за цінами «чорного ринку». Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 і ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України», - додали в спецслужбі .

Нагадаємо, на Волині СБУ вилучила контрабандного бурштину на мільйон.

Раніше в Рівненській області через бурштин вбили людину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: