Затримання та компромат на Саакашвілі: російський слід і втручання США

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Не виключені зв'язки Саакашвілі з окремими незадоволеними тим, що відбувається в Україні, політиками. Це можуть бути й політики, які перебувають у РФ та європейських країнах.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Ігор Петренко, оцінюючи ситуацію з Міхеілом Саакашвілі та докази ГПУ у вигляді аудіозапису розмови політика з олігархом Сергієм Курченком.

«Не можна виключати якісь його зв'язки з різними політиками. Отже, не виключена і якась фінансова допомога. Проте дуже сумнівно те, що Саакашвілі у вільному режимі міг обговорювати такі питання», – зазначив Петренко.

Те, про що йдеться на цих записах, – це короткі висловлювання, що аж ніяк не говорять про його провину, додав політолог.

«Звичайно, фігурування Курченка – це та можливість, за допомогою якої можна дискредитувати його рух, показати його причетність до РФ, до людей Януковича, проти якого населення вийшло на Майдан», – уточнив експерт.

Однак, на його думку, зараз влада зробила ще гірше собі в першу чергу, оскільки показала свою недієздатність і те, що державна машина фактично не працює, адже навіть не може виконувати свої функції. У цій ситуації важлива позиція США, і якщо говорити про Держдеп, Адміністрацію Трампа, то навряд чи вони хочуть якогось нового Майдану.

«Якби це було так, то щось уже давно б сталося», – підкреслив політолог.

Невловимий Саакашвілі: що буде даліОкрім страху перед законом і правоохоронними органами, більшість українців ще втратили довіру до влади.

На його думку, США спираються на іншу команду – так званих «яструбів».

«А вони якраз поки не мають достатньо сильного впливу безпосередньо на політиків в Україні, щоб визначити можливості формування нового Майдану. Том ситуація із Саакашвілі залишиться внутрішнім питанням», – резюмував Ігор Петренко.

Додамо, Міхеіла Саакашвілі підозрюють в отриманні коштів від олігарха-втікача Сергія Курченка. В ГПУ повідомили, що мають намір зробити все, щоб протягом наступних 24 годин Саакашвілі був доправлений до слідчих органів. Повний перелік обіцянок генпрокурора Юрія Луценка – за посиланням.

Як відомо, Міхеіл Саакашвілі оголошений у розшук за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Докладніше про те, як політик виконував свої обіцянки під час діяльності в Україні, – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: