Україна поклала на Меркель відповідальність щодо санкцій проти РФ

Читать на русском
Україна проводить активну роботу, спрямовану на продовження санкцій проти РФ, а німецький канцлер Ангела Меркель є ключовою фігурою в стримуванні російської агресії, й питання санкцій багато в чому залежить від неї.

Україна проводить активну роботу, спрямовану на продовження санкцій проти РФ, а німецький канцлер Ангела Меркель є ключовою фігурою в стримуванні російської агресії, й питання санкцій багато в чому залежить від неї.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макеєв, передає «Укрінформ».

За його словами, українські дипломати активно працюють із партнерами в ЄС із питання чергового продовження санкцій проти РФ.

«Ми ведемо роботу з нашими європейськими партнерами, щоб санкції були продовжені. Щодо того, що ми чуємо звідусіль, немає жодних підстав їх скасовувати. І українські дипломати займаються цим дуже активно», – запевнив Макеєв.

Меркель назвала умову повернення до нормального діалогу з РФФедеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляє, що для повернення до нормального діалогу з РФ необхідно виконання Мінських домовленостей.

Він також додав, що всі дуже сподіваються на швидке створення нового уряду в Німеччині.

«Це важливо, тому що від Німеччини й особисто від федерального канцлера Ангели Меркель багато в чому залежить стримування російської агресії та підштовхування Росії до виконання нею її міжнародних зобов'язань, вимога звільнити території України», – наголосив Макеєв, нагадавши, що саме Меркель може спрямовувати переговорний процес як у Нормандському форматі, так і об'єднувати всю світову спільноту навколо необхідності протидії Росії. Йдеться і про європейські санкції, і про координацію з американськими партнерами.

«Тому Німеччина є як ніколи важливим партнером для України», – наголосив дипломат.

Він висловив жаль щодо того, як Захід реагує на агресію Росії – з точки зору України, цього недостатньо.

Санкції проти Росії: яка їхня роль через три роки та чи є ризик скасуванняДедалі частіше лунають заклики про пом’якшення, а подекуди взагалі про зняття обмежень з РФ. Політику санкцій оцінили експерти.

«Тому що ті ж санкції мають використовуватися як реальний інструмент, а не як даність, яка продовжується й продовжується...», – резюмував він.

Раніше канцлер Німеччини сказала, що якщо не реагувати на дії Росії, то вони можуть повторитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: