Євросоюз визначив умову для скасування санкцій проти Росії

Читать на русском
Росія повинна повернути Крим до міжнародно визнаних кордонів і виконувати Мінські угоди, такі умови Євросоюзу для скасування міжнародних санкцій.

Росія повинна повернути Крим до міжнародно визнаних кордонів і виконувати Мінські угоди, такі умови Євросоюзу для скасування міжнародних санкцій.

Як інформує «Слово і Діло», таку думку висловив кореспонденту «Росбалта» міністр закордонних справ головуючої в ЄС Естонії Свен Міксер.

«У зв'язку з війною в Україні позиція наша така. Росія повинна виконувати мінські угоди. Росія повинна повернути Крим до міжнародно визнаних кордонів. Коли країна змінює кордони в центрі Європи, то це дуже серйозна загроза і порушення міжнародного права», - сказав Міксер.

Він також зазначив, що Євросоюз вважає важливим принцип територіальної цілісності країни, який, за його словами, порушила Росія.

У США розповіли, чи ефективні санкції проти РФУ Білому домі заявили про конкретний вплив санкцій США проти Російської Федерації, зокрема в сфері нафтовидобутку.

«Україна з точки зору міжнародного права вважається неподільною державою. Росія не виконала свої міжнародні зобов'язання, хоча спочатку російські офіційні особи заявили, що будуть поважати цілісність і суверенітет України», - додав Міксер.

Раніше посол США в Росії Джон Хантсман заявив, що американські санкції відносно Москви будуть зняті після рішення українського питання.

Нагадаємо, нові економічні санкції США проти Росії набрали чинності.

Раніше повідомлялося, що в Раді Європи допустили зняття санкцій з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: