США передали Україні 40 медичних «Хаммерів» (доповнено)

Читать на русском
Президент Петро Порошенко передав ЗСУ сертифікати на 40 одиниць медичних автомобілів Hummer, що надійшли зі США.

Президент Петро Порошенко передав ЗСУ сертифікати на 40 одиниць медичних автомобілів Hummer, що надійшли зі США.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

За його словами, автомобілі відразу ж відправляться на Донбас.

«Всі сорок машин роз'їдуться відразу звідси по бойових бригадах у зоні проведення АТО. І з першого дня будуть працювати на українське військо, українського воїна», – зазначив він.

Посол США в Україні Марі Йованович підкреслила, що з першого дня незалежності України й протягом останніх років Сполучені Штати підтримують Україну в захисті її суверенітету.

«Адже тут, в Яворові, підготовка триває. Спільно сили США, України та країн-союзниць працюють пліч-о-пліч над створенням програми всебічної підготовки. І це лише одна з частин допомоги в розмірі 800 мільйонів доларів, яка надається США для України з метою підготовки та бойового оснащення», – зазначила вона.

Поставки Javelin: що це дасть та як ідея з миротворцями вплине на озброєння УкраїниВ Україні анонсували поставки зброї зі США. РФ спочатку була категорично проти цього заходу. Згодом у Кремлі прийняли ідею місії ООН. Чи не стане це перешкодою на шляху до озброєння?

Раніше повідомлялося, що Україна дуже близька до ухвалення Штатами рішення про надання летальної зброї.

Нагадаємо, уряд Литовської Республіки 29 листопада ухвалив рішення про передачу Міністерству оборони України озброєння та боєприпасів майже на 2 мільйони євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: