День Збройних сил України: що обіцяли політики військовослужбовцям

Читать на русском
6 грудня Україна відзначає День Збройних сил. Слово і Діло вирішило пригадати, що політики обіцяли зробити для військовослужбовців.
Вооруженные силы УкраиныМария Беляева

6 грудня в Україні відзначають День Збройних сил. З початком війни на Донбасі українська армія зазнала вагомих змін. Чисельність Збройних сил наблизилася до максимально передбаченої законом позначки в 250 тисяч осіб. Згідно з результатами оприлюдненого військового рейтингу Global Firepower 2017, Україна посіла 30-те місце в списку найсильніших армій світу. «Слово і Діло» вирішило пригадати, що політики обіцяли зробити для наших військовослужбовців.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко планує збільшити фінансування ЗСУ на 2018 рік до 84 мільярдів гривеньСказано 14 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Як і обіцяв міністр оборони Степан Полторак, у 2015 році була розроблена концепція програми переходу ЗСУ на стандарти НАТО. До речі, народні депутати від «Батьківщини» ще в своїй передвиборчій програмі обіцяли домогтися переоснащення Збройних сил України відповідно до стандартів НАТО. Наразі обіцянки нардепів досі перебувають у процесі виконання.

У 2016 році міністру оборони також вдалося затвердити Державну програму розвитку ЗСУ та створити систему контролю якості харчування військовослужбовців. Тепер при Міністерстві оборони працюють спеціальні мобільні групи, які перевіряють якість харчування у військових частинах.

За останні 3 роки видатки на ЗСУ були суттєво збільшені. В 2015 році видатки дорівнювали приблизно 50 мільярдів гривень, у 2016-му – зросли майже до 56 мільярдів. Водночас народний депутат Сергій Лещенко, який обіцяв домогтися істотного збільшення витрат на модернізацію та посилення Збройних сил, проект бюджету на 2016 рік не підтримав.

Видатки на Збройні сили України в 2017 році склали майже 65 млільярдів гривень,а в 2018 році збільшаться майже на 25%. Так принаймі пообіцяв президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, «Слово і Діло» нещодавно писало про те, скільки патріотів готові захищати Україну зі зброєю в руках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: