Климпуш-Цинцадзе: ми вже дуже близько до ухвалення Америкою рішення про надання летальної зброї

Читать на русском
Віце-прем'єрка зазначила, що рішення про надання Україні летального озброєння буде в підсумку політичним рішенням влади США.

Віце-прем'єра України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна наблизилася до ухвалення рішення США про надання летального оборонного озброєння.

Про це вона сказала в інтерв'ю «Голосу Америки», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я б точно не називала жлдних дат щодо того, коли буде остаточно ухвалене рішення про надання Україні летального оборонного озброєння від США», – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

«Разом із тим із того, як ми ведемо переговори, як розвивається діалог, я б говорила, що ми підійшли дуже близько до ухвалення такого рішення Сполученими Штатами, яке для нас перш за все означатиме можливість краще захистити життя наших захисників на сході й, крім того, підняти ціну атак Російської Федерації проти України», – заявила вона.

Віце-прем'єрка зазначила, що рішення про надання Україні летального озброєння буде в підсумку політичним рішенням влади США, й зараз, «очевидно, внутрішньо зважуються всі «за» та «проти» такого рішення, а також «йде аналіз, наскільки Україна готова до якісного поводження з високотехнологічною зброєю та до контролю» навіть із суто технічної точки зору.

Раніше повідомлялося, що Україна втратила мільйони євро через зволікання в процесі виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Також Держдеп США пригрозив Росії новими санкціями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: