Порошенко: Україна впровадила ще один стандарт НАТО

Читать на русском
Президент вручив нові темно-бордові берети командирам підрозділів Десантно-штурмових військ.

На Михайлівській площі в Києві в рамках урочистостей із нагоди Дня десантника, а також Дня Гідності та Свободи відбулася церемонія заміни беретів десантників із блакитних на темно-бордові.

Про це повідомив президент Петро Порошенко у Twitter, передає «Слово і Діло».

«Від сьогодні моїм рішенням кольором українського десанту стає темно-бордовий. Це – колір крові, вашої крові, пролитої в боях за Україну. Бордові берети для ідентифікації своїх десантників використовують 59 країн світу, 19 з яких є членами НАТО. Таким чином, ми, між іншим, впроваджуємо ще один стандарт Північноатлантичного альянсу, до членства в якому маю твердий намір привести Україну», – зазначив президент.

Президент вручив нові темно-бордові берети командирам підрозділів Десантно-штурмових військ і наказав генерал-лейтенанту Забродському провести церемонію заміни беретів військовослужбовців-десантників.

На чому воюють ЗСУ: бойові машини десанту та піхоти«Слово і Діло» підготувало серію інфографік про бойову техніку Збройних сил України, за допомогою якої вони воюють на Донбасі.

Крім того, за словами Порошенка, на береті змінять і знак.

«Відтепер це купол парашута як символ десантних підрозділів у всьому світі, крила Архистратига Михаїла та вогняний меч, яким він уражає ворогів роду людського», – написав президент.

Також зміниться й назва десантних військ.

«Ухвалив рішення відійти від радянсько-російської абревіатури ВДВ. Відтак, постановляю запровадити нову назву – Десантно-штурмові війська Збройних сил України», – додав глава держави.

«Вітаю вас із вашим професійним святом, яке ви вперше відзначаєте 21 листопада. Хай завжди береже вас у бою та веде до перемоги Святий Михаїл», – підсумував Порошенко.

Як відомо, з 2017 року день десантника перенесли з 2 серпня на 21 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: