Обмін полоненими: стали відомі деякі деталі переговорів

Читать на русском
Незабаром може статися масштабний обмін військовополоненими між бойовиками і українською стороною.

Незабаром може статися масштабний обмін військовополоненими між бойовиками і українською стороною.

Як повідомили «Слово і Ділу» офіцери однієї з десантних бригад, у переговорах із обміну беруть участь, у тому числі, українські військові.

«Ми не ведемо переговорів з тією стороною, але надаємо інформацію за списками, а також звіряємо імена», - кажуть військові.

Співрозмовник видання підкреслив, що люди, які займаються перевіркою імен, є майже в кожній бригаді Збройних сил.

Обмін полоненими на Донбасі: яку гру веде РФ та в чому хитрість ПутінаУ питанні обміну полоненими несподівано з'явилися зрушення. Ба більше, Путін особисто провів розмову з ватажками бойовиків, а ЗМІ вже пишуть, що списки узгоджені. В чому хитрість Кремля, розбиралися експерти.

За словами офіцера, необхідність узгодження списків виникає у зв'язку з тим, що інформація про солдатів, які підлягають обміну, не завжди є достовірною.

«Родичі деяких загиблих хлопців не хочуть вірити в їхню смерть, тому не подають на ДНК-експертизу. Таких солдатів заносять до переліку військовополонених, а це некоректно. Тому, ми і намагаємося узгоджувати списки», - підсумував офіцер.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», представник гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську, народний депутат Ірина Геращенко анонсувала найбільш масштабний обмін полоненими, який може відбутися ще до Нового року.

«Якщо нічого не зірветься, ми звільнимо наших 74 героїв», - повідомила Геращенко, зазначивши, що замість них буде передано 306 чоловік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: