Хто і чому побив власника Житомирської кондитерської фабрики

Читать на русском
Печерський районний суд Києва заарештував бізнесмена, власника Житомирської кондитерської фабрики Ігоря Бойка на два місяці з альтернативою застави.

Печерський районний суд Києва заарештував бізнесмена, власника Житомирської кондитерської фабрики Ігоря Бойка на два місяці з альтернативою застави.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив його партнер Денис Долинський в ефірі телеканалу «112 Україна».

Долинський також повідомив, що конвоїри побили підозрюваного в залі суду.

За його словами, Бойко відмовилися приймати в СІЗО, так як він був сильно побитий. На даний момент український бізнесмен знаходиться в лікарні. Його партнер підкреслив, що про даний інцидент вже відомо в посольстві США в Україні. Планується, що Бойко відвідають співробітники американського посольства, так як він є громадянином США і членом Республіканської партії.

У свою чергу прес-служба підприємця повідомила, що Бойко оголосив голодування в знак протесту проти незаконного арешту і побиття.

Все в шоколаді: чиїм ласощам віддають перевагу українці?У Всесвітній день шоколаду Слово і Діло вирішило поцікавитися, хто з українських та міжнародних виробників найбільше заробляє на любові наших співвітчизників до солодощів.

«У Печерському управлінні поліції не могли пояснити адвокатам Бойко, де знаходиться їхній підзахисний. Пенітенціарна служба повідомила, що не прийняла доставленого Бойко в Лук'янівське СІЗО, так як він мав явні сліди побиття», - пише прес-служба.

У свою чергу директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко підтвердив, що в п'ятницю, 1 грудня суд обрав Бойко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 49 млн грн, після чого підозрюваний був етапований в СІЗО.

«Але по дорозі у нього на обличчі з'явилося невелике, але видиме пошкодження. Первинний опитування поліцейських, які конвоювали його, говорить про те, що вони не застосовували насильство до цього підозрюваному. Обов'язково буде проведено службову перевірку з цього приводу», - сказав Шевченко.

Директор департаменту комунікації МВС зазначив, що в 2010 році цей підозрюваний - громадянин США і одночасно РФ - шляхом рейдерських дій заволодів майном фабрики, позбавивши права власності свого партнера - теж громадянина США.

«Саме за ці діяння його зараз і притягують до кримінальної відповідальності ... Дивно, що вони обрали такий стиль провокаційний. Замість того, щоб захищатися об'єктивно в суді постійно провокують конфлікт. Але це теж їх право», - сказалв Шевченко.

Нагадаємо, кондитерська фабрика в Житомирі заснована в 1944 році. Раніше фабрика входила в трійку лідерів ринку, займаючи перше місце за показниками експорту продукції в 36 країн. Її загальна виробнича потужність становила 80 тис. тонн продукції на рік.

Протистояння між сторонами конфлікту - власником ЗАТ «Житомирські ласощі» Юрієм Лещинським і власником товариства з додатковою відповідальністю (ТДВ) «Житомирська кондитерська фабрика (« ЖЛ ») Ігорем Бойко - за права власності на фабрику загострилося в 2015 році, коли акціонери ЗАТ« Житомирські ласощі »заявили про неможливість потрапити на фабрику. Свої права на неї вони підтвердили постановою Вищого адміністративного суду України від 23 грудня 2015 року.

У той же час в «ЖЛ» заявили, що «Житомирські ласощі» належить тільки старе обладнання і можливість випускати невідому продукцію. Всі бренди, включаючи ТМ «Житомирські ласощі», зареєстровані на Бойко. Нові бренди - Zhytomir Sweets - належать Торговому дому Бойко.

У ТДВ «ЖЛ» звинуватили нардепа Сергія Пашинського і його компаньйона Сергія Тищенка в рейдерському захопленні.

Бойко на початку 2017 року подав позов до Міжнародного арбітражного суду в Гаазі до держави Україна.

Раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник оцінив вартість фабрики в 2 млрд грн.

8 серпня головне слідче управління Національної поліції України завершило досудове розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього глави правління Житомирської кондитерської фабрики в незаконному продажі 5,3 млн акцій інвестора на 2,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: