Машковський розповів про ситуацію на «Житомирських ласощах»

Читать на русском
Губернатор Житомирської області розповів про те, яка просувається процес визначення власників фабрики Житомирські ласощі та скільки людей там працевлаштовано.
Сергій Машковський

На сьогоднішній день на Житомирській кондитерській фабриці продовжують працювати близько тисячі працівників.

Про це в інтерв’ю «Слову і Ділу» розповів голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський.

«На сьогодні близько тисячі людей працюють. У мене був офіційний лист від ЗАТ «Житомирські ласощі» (це той суб’єкт, який сьогодні працює на фабриці), що всім направляли повідомлення, що вони можуть прийти, працевлаштуватися на фабрику. На жаль, не всі прийняли: хтось – не повірив, хтось – не захотів. Нині є незначна позитивна динаміка: ЗАТ «Житомирські ласощі» нарощує темпи виробництва. Я думаю, ті працівники, які сьогодні не працевлаштовані, найближчим часом будуть працювати», – зазначив губернатор і констатував, що наразі це питання є невирішеним.

Все в шоколаді: чиїм ласощам віддають перевагу українці?У Всесвітній день шоколаду Слово і Діло вирішило поцікавитися, хто з українських та міжнародних виробників найбільше заробляє на любові наших співвітчизників до солодощів.

За його словами, конфлікт між власниками фабрики перейшов із силової площини в юридичну.

«Вони вже пішли шляхом судових спорів, судового вирішення проблеми, й це вже є позитивом. Коли це вирішиться, ми зробимо все, щоб знову фабрика запрацювала, принаймні на тих потужностях, як до цього. А це тридцять сім країн, з якими були контракти укладені, куди постачали продукцію», – заявив Машковський.

Нагадаємо, суперечки за право володіння Житомирською кондитерською фабрикою тривають іще з 2010 року. Особливого розголосу справа набула взимку 2015-2016 років, коли на підприємстві тривало силове протистояння кількох власників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: