США пригрозили «повністю знищити» режим КНДР

Читать на русском
Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила про те, що Сполучені Штати Америки можуть «повністю знищити» керівництво КНДР у разі війни.
Ніккі Хейлі

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила про те, що Сполучені Штати Америки можуть «повністю знищити» керівництво КНДР у разі війни.

Про це з посиланням на Reuters інформує «Слово і Діло».

У КНДР заявили про створення «державних ядерних сил»Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин впевнений, що випробування міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-15 ознаменувало собою завершення процесу створення «державних ядерних сил» КНДР.

«Ми ніколи не прагнули до війни з Північною Кореєю і не хочемо цього сьогодні. Якщо війна трапиться, це станеться через длітельниех актів агресії, як той, що ми спостерігали вчора. І якщо війна прийде, будьте впевнені, що північнокорейський режим буде повністю знищений», - сказала Хейлі.

Постпред зазначила, що Білий дім розглядає різні варіанти дій щодо КНДР, включаючи військові, але вважає за краще використовувати дипломатичні методи.

Як повідомлялося, Сполучені Штати закликали всі країни світу перервати будь-які зв'язки з Північною Кореєю і позбавити її права голосу в ООН.

Крім того, президент Франції Еммануель Макрон вважає за необхідне введення найжорсткіших санкцій проти КНДР і розраховує на підтримку Росії і Китаю з цього питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: