«Нафтогазу» виплатили мільйонні премії

Читать на русском
Керівному складу НАК Нафтогаз України були виплачені мільйонні премії за перемогу в першому раунді судового протистояння в Стокгольмі з російським Газпромом.

Керівному складу НАК «Нафтогаз України» були виплачені мільйонні премії за перемогу в першому раунді судового протистояння в Стокгольмі з російським «Газпромом».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Економічну правду».

Відповідна виплата була узгоджена наглядовою радою НАК ще в серпні 2017 року, а самі транші були здійснені у вересні-жовтні.Рішення про виплату премії стосується 8 осіб. Серед них - Андрій Коболєв, Сергій Перелома, Юрій Вітренко, Ярослав Теклюк і Костянтин Пожидаєв.

Ліквідація «Нафтогазу»: чому держхолдинг став непотрібнимЛіквідацію Нафтогазу планують розпочати відразу після вердикту Стокгольмського арбітражу. З чим це пов'язано та в чому основні ризики, розповіли експерти.

У «Нафтогазі» підтвердили виплату премії, але точну цифру повідомити відмовилися.

Михайло ГоловкоГолова Тернопільської обласної ради
Головко запевнив, що з осені "Свобода" буде виходити на акції протесту проти "Нафтогазу" та НКРЕКПСказано 4 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

За даними видання, виплата премій здійснювалася в розмірі «однієї річної зарплати». Так, наприклад, минулого року зарплата Андрія Коболєва становила більш ніж 19 млн грн.

Раніше Коболєв неодноразово заявляв про те, що підвищення зарплат топ-менеджерам держкомпаній є стимулом у боротьбі з корупцією.

«Щоб зберегти людину, яка приносить результат, і щоб вона не стала корумпованою, потрібно платити їй на ринковому рівні», – говорив він.

Раніше повідомлялося, що в Москві був затриманий екс-голова «Нафтогазу» Бакай.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: