У «Нафтогазі» розповіли, в кого купують газ

Читать на русском
Нафтогаз збільшив на третину імпорт газу з Європи. Цього року компанія закупала блакитне паливо в 13 європейських постачальників. З РФ, як і торік, газ не постачався.

НАК «Нафтогаз України» збільшила на третину імпорт газу з Європи. Цього року компанія закупала блакитне паливо в 13 європейських постачальників. За 10 місяців було закуплено 19 мільярдів кубометрів газу, що на 2,4 мільярда кубометрів більше, ніж за 10 місяців попереднього року.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба компанії.

У структурі закуплених цього року обсягів газу частка імпорту склала 40%, газу, закупленого у ПАТ «Укргазвидобування», – 60%.

У жовтні 2017 року «Нафтогаз» закупив 1,5 млрд куб. м газу, в тому числі 1,1 млрд куб. м газу в «Укргазвидобування», 0,4 млрд куб. м – імпортовано з європейського напряму.

Революція Гідності до та після: як змінилося життя українців за 4 роки в цифрахСередня зарплата, курс валют, ціни й «комуналка» – порівнюємо, як змінилося життя українців за останні 4 роки – напередодні Майдану і сьогодні.

Поставки імпортованого газу в Україну з боку Російської Федерації як у 2016-му, так і у 2017 році не здійснювалися, всі обсяги газу надходили з європейського напрямку, зазначають у «Нафтогазі».

За 10 місяців 2017 року «Нафтогаз» імпортував з європейського ринку 7,5 млрд куб. м газу, що на 1,7 млрд куб. м (29%) більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Цьогоріч «Нафтогаз» закупав газ у 13 європейських постачальників. Жодна з цих компаній не поставила більше, ніж 30% обсягу імпортованого газу.

За даними Міністерства енергетики і вугільної промисловості України, станом на вересень у підземних сховищах зберігається 14,8 млрд куб. м природного газу, що на 2,3 млрд куб. м більше за показник минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: