З чотирьох обіцяних Насаликом атомних енергоблоків вчасно вдалося запустити лише два

Читать на русском
У листопаді міністр енергетики планував запустити в Україні 4 нових енергоблоки АЕС, але з двома, на жаль, не вклався в терміни.
Ігор НасаликФото з відкритих джерел

Міністр енергетики Ігор Насалик впорався з обіцянками запустити до початку листопада 4 енергоблоки атомних електростанцій лише наполовину.

Такий висновок зробили аналітики «Слова і Діла», коли зіставили його заяви, озвучені раніше, з фактичними датами введення в експлуатацію зазначених енергоблоків.

Річ у тім, що всі вони в підсумку запрацювали, але два з чотирьох – із порушенням термінів.

Вчасно, точніше, навіть завчасно, вдалося запустити після двомісячного ремонту четвертий атомний блок Запорізької АЕС: міністр обіцяв, що це відбудеться 4 жовтня, а він запрацював рано вранці 3 жовтня.

Запуск третього енергоблоку Запорізької станції Насалик обіцяв здійснити чотирма днями пізніше - 8 жовтня. Але з цим не склалося: ремонт тривав довше, ніж було заплановано (в цілому 264 дня), і активували його лише 6 листопада, тобто, з майже місячним запізненням.

25 жовтня був підключений до мережі другий енергоблок Хмельницької атомної електростанції. На жаль, це сталося на три дні пізніше, ніж обіцяв міністр, тож «Слово і Діло» визначило статус цієї обіцянки як «не виконана».

Нарешті, четверта обіцянка Насалика за темою була реалізована практично вчасно. Справа в тому, що він запевняв, що до 1 листопада енергетики після поточного ремонту зможуть запустити енергоблок №2 Південноукраїнської АЕС. За фактом він запрацював у ніч проти 1 листопада, о 2:42, що ми визнали виконанням обіцянки.

Таким чином Насалик збільшив відсоток виконаних і невиконаних обіцянок у своєму досьє пропорційно. В рейтингу відповідальності уряду він на даний момент на 20-му місці – четвертому з кінця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: