Порошенко схвалив долучення України до Пан-Євро-Мед

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон України Про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження.

Президент України Петро Порошенко підписав закон України «Про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження».

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента, пише «Слово і Діло».

Як зазначається, після приєднання України до конвенції Пан-Євро-Мед будуть діяти спрощені умови торгівлі, збільшиться використання експортного потенціалу країни, а також посилиться економічна інтеграція з Євросоюзом.

«Конвенція встановлює ідентичні положення про походження товарів, якими торгують держави згідно із укладеними угодами про вільну торгівлю, та передбачає можливість діагональної кумуляції, тобто дає можливість її країнам-учасникам використовувати сировину та комплектовання одна одної, а не тільки національні при збереженні преференційних умов торгівлі», - додали в Адміністрації президента.

Закон було ухвалено депутатами Верховної Ради 8 листопада 2017 року.

Регіональна конвенція про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження - це міжнародний договір, основною метою якої є перехід до однакових правил походження товарів, торгівля якими здійснюється між усіма договірними сторонами. Конвенція дозволяє збільшити товарообіг між сторонами і дозволяє експортувати за преференційними митними тарифами.

Учасниками Конвенції є країни ЄС і Європейської асоціації вільної торгівлі, а також Туреччина, Албанія, Македонія, Йорданія, Чорногорія, Сербія, Фарерські острови, Марокко, Алжир, Туніс, Сирія, Ліван, Палестина, Боснія і Герцеговина, Єгипет, Ізраїль та Молдова.

Раніше Порошенко звільнив від ПДВ український кінематограф.

Також Порошенко схвалив зміни в держбюджеті-2017.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: