Україну запросили долучитися до конвенції Пан-Євро-Мед

Читать на русском
До набуття повноправного членства в Конвенції українська сторона буде брати участь у діяльності її робочих органів в якості спостерігача.

Спільний комітет Регіональної конвенції про Пан-євро-середземноморські преференційні правила походження (Конвенція Пан-Євро-Мед) офіційно запросив Україну долучитися до Конвенції.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, передає «Слово і Діло».

Як зазначається, до набуття повноправного членства в Конвенції українська сторона братиме участь у діяльності її робочих органів як спостерігач.

У міністерстві підкреслюють, що набуття Україною повноцінного членства передбачає проведення внутрішньодержавних процедур щодо приєднання до Конвенції, ухвалення відповідного закону та інші міжнародні юридичні процедури.

Зазначимо, Україна почала переговори про приєднання до Конвенції Пан-Євро-Мед 2015 року. Завершення внутрішньодержавної процедури приєднання очікується наприкінці 2017-го – на початку 2018 року.

Пан-Євро-Мед – це інструмент, розроблений Європейським Союзом для співпраці зі своїми торговельними партнерами, а також останніх між собою. Конвенція встановлює уніфіковані правила походження для торгівлі товарами в Пан-Євро-Середземноморському регіоні і, таким чином, дозволяє посилювати економічну інтеграцію і торговельні зв'язки.

Раніше МЕРТ опублікувало консенсус-прогноз зростання цін цього року.

За попередніми розрахунками Мінекономрозвитку, рівень тіньової економіки знизився до 35% від ВВП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: