Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок уряду з 15 до 28 листопада

Читать на русском

Кабінет міністрів України в період із 15 до 28 листопада зміг втілити в життя лише одну обіцянку, а провалити три. Стільки ж обіцянок урядовці дали за цей період. «Слово і Діло» представляє традиційний дайджест обіцянок українських міністрів.

Єдиним членом Кабміну, якому вдалося дотримати свого слова, є віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, який пообіцяв монетизувати субсидії до кінця 2017 року. Як зазначив віце-прем'єр, станом на 22 листопада субсидію монетизували приблизно 1 мільйон 133 тисячі сімей.

Водночас Розенко не зміг виконати два інших зобов'язання: щодо тієї ж монетизації субсидії – до 15 листопада 1,7 мільйона ​​сімей мали їх монетизувати, та залишити критерії для отримання субсидій в опалювальному сезоні 2017/2018 незмінними.

Також свою обіцянку не виконав міністр інфраструктури Володимир Омелян. Ще в травні 2017 року він пообіцяв, що до кінця поточного року буде завершене будівництво траси Одеса-Рені. Однак фінансування будівельних робіт цьогоріч було в півтора-два рази меншим, ніж очікували. До того ж віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон підкреслив, що будівництво дороги буде завершене лише в 2018 році.

Крім того, Омелян дав нову обіцянку. Міністр заявив, що на початку 2018 року ремонт траси Київ-Одеса в межах Київської області буде завершений. Ще два урядовці – прем'єр-міністр Володимир Гройсман і міністр оборони Степан Полторак – дали два нових зобов'язання: в грудні дерегулювати нафтогазову галузь і залучити місію ООН на Донбас без миротворців РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: