В Естонії стартують масштабні міжнародні кібернавчання

Читать на русском
В Естонії стартували масштабні міжнародні кібернавчання Locked Shields, в яких візьмуть участь майже 800 чоловік з 25 країн.

Сьогодні, 24 квітня в Естонії стартують масштабні міжнародні кібернавчання Locked Shields, в яких візьмуть участь майже 800 чоловік з 25 країн.

Про це повідомила прес-служба талліннського Центру кіберзахисту НАТО, передає «Слово і Діло».

НАТО створює групу реагування на кібератакиНАТО схвалило оновлений план з кіберзахисту і дорожню карту для використання кіберпростору як оперативного поля діяльності.

Locked Shields – одні з найбільших кібернавчань у світі, вони проводяться із 2010 року. Північноатлантична рада НАТО у 2008 році затвердила акредитацію Центру кіберзахисту НАТО у Талліні і присвоїла йому статус міжнародної військової організації.

Зараз у роботі Центру беруть участь 18 держав: США, Естонія, Німеччина, Франція, Великобританія, Словаччина, Італія, Литва, Латвія, Іспанія, Угорщина, Чехія, Польща, Голландія, Греція, Туреччина, а також Австрія і Фінляндія в статусі партнерів центру.

В списку підприємств, які беруть участь у навчаннях, – Siemens AG, Threod Systems, Cyber Test Systems, Clarified Security, Iptron, Bytelife, BHC Laboratory, openvpn.net, GuardTime та інші. Раніше в Німеччині повідомили про різке зростання кіберзлочинності.

Так, у 2016 році кількість кримінальних діянь із використанням інтернет-технологій досягло 82 649 випадків, в той час як у 2015 році поліція зареєструвала 45 793 кіберзлочини.

Раніше повідомлялося, що президента Естонії пограбували кібершахраї.

Нагадаємо, НАТО розширює сферу діяльності на кіберпростір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: