В Естонії стартують масштабні міжнародні кібернавчання

Читать на русском
В Естонії стартували масштабні міжнародні кібернавчання Locked Shields, в яких візьмуть участь майже 800 чоловік з 25 країн.

Сьогодні, 24 квітня в Естонії стартують масштабні міжнародні кібернавчання Locked Shields, в яких візьмуть участь майже 800 чоловік з 25 країн.

Про це повідомила прес-служба талліннського Центру кіберзахисту НАТО, передає «Слово і Діло».

НАТО створює групу реагування на кібератакиНАТО схвалило оновлений план з кіберзахисту і дорожню карту для використання кіберпростору як оперативного поля діяльності.

Locked Shields – одні з найбільших кібернавчань у світі, вони проводяться із 2010 року. Північноатлантична рада НАТО у 2008 році затвердила акредитацію Центру кіберзахисту НАТО у Талліні і присвоїла йому статус міжнародної військової організації.

Зараз у роботі Центру беруть участь 18 держав: США, Естонія, Німеччина, Франція, Великобританія, Словаччина, Італія, Литва, Латвія, Іспанія, Угорщина, Чехія, Польща, Голландія, Греція, Туреччина, а також Австрія і Фінляндія в статусі партнерів центру.

В списку підприємств, які беруть участь у навчаннях, – Siemens AG, Threod Systems, Cyber Test Systems, Clarified Security, Iptron, Bytelife, BHC Laboratory, openvpn.net, GuardTime та інші. Раніше в Німеччині повідомили про різке зростання кіберзлочинності.

Так, у 2016 році кількість кримінальних діянь із використанням інтернет-технологій досягло 82 649 випадків, в той час як у 2015 році поліція зареєструвала 45 793 кіберзлочини.

Раніше повідомлялося, що президента Естонії пограбували кібершахраї.

Нагадаємо, НАТО розширює сферу діяльності на кіберпростір.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: