Київрада хоче скасувати безкоштовний проїзд для депутатів

Читать на русском
Депутати Київської міської ради підтримали 91 голосом звернення до вищих органів влади із закликом скасувати пільговий проїзд для народних депутатів і депутатів місцевих рад.

Депутати Київської міської ради підтримали 91 голосом звернення до вищих органів влади із закликом скасувати пільговий проїзд для народних депутатів і депутатів місцевих рад.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Київради.

72 гривні на рік витрачає один українець на Верховну РадуЗа рік утримання Ради коштує працевлаштованому українцеві 72 гривні, і це – на 423 депутатів, 1692 помічників і 1055 працівників апарату. Інфографіка.

«Сьогодні (28 листопада, - ред.) на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України про скасування права народних депутатів і депутатів місцевих рад на безкоштовний проїзд», - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що на даний момент, згідно з чинним законодавством, в кошторисі Верховної Ради передбачено видатки кожному нардепу для компенсації вартості проїзду по території України. Право безкоштовного проїзду на залізничному, автомобільному та водному транспорті незалежно від форми власності, а також на всіх видах міського пасажирського транспорту (за винятком таксі) також мають депутати місцевої ради на території відповідної ради.

«У сучасних умовах, в період війни на сході України, депутати Київської міської ради, вважають недоцільним за рахунок державного бюджету України та відповідних місцевих бюджетів забезпечувати народних депутатів і депутатів місцевих рад безкоштовним проїздом. Тому ми пропонуємо внести зміни в чинне законодавство України, скасувавши права народних депутатів і депутатів місцевих рад на безкоштовний проїзд», - зазначила ініціатор відповідного проекту рішення, депутат Київради Алла Шлапак.

Раніше в БПП пояснили, навіщо депутатам безкоштовний проїзд.

Відзначимо також, що в Одесі істотно подорожчає проїзд в маршрутках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: