У БПП пояснили, навіщо депутатам безкоштовний проїзд

Читать на русском
Ініціатива скасувати безкоштовний проїзд для депутатів усіх рівнів недоречна. Особливо серйозно, на думку Бригинця, скасування безкоштовного проїзду вдарить по кишенях депутатів місцевого рівня.

Ініціатива скасувати безкоштовний проїзд для депутатів усіх рівнів є недоречною.

Так прокоментував «Слову і Ділу» відповідне рішення Київради народний депутат фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександр Бригинець.

За його словами, в цій ініціативі «більше піару, ніж реальному житті».

Особливо серйозно, на думку Бригинця, скасування безкоштовного проїзду вдарить по кишенях депутатів місцевого рівня.

«Поїздки по області - серйозні витрати. І я хочу, щоб депутати місцевих рад могли приїхати до виборців за кошти бюджету, а не за особисті гроші. Тому що всі повинні бути в рівних умовах. І чиновники, які здійснюють свої функції за бюджетні кошти, і депутати », - пояснив Бригинець.

Як мери піклуються про проїзд пільговиків?Ми вирішили розібратися, як мери виконують свої обіцянки щодо забезпечення проїзду пільговиків.

Навіть для деяких народних депутатів, поїздки по країні можуть обійтися в копієчку, вважає Бригинець: «Дуже багато народних депутатів постійно мотаються між Києвом і своїми округами на потягах і автобусах. Чи можна це робити за свою зарплату в 14 тисяч гривень? Порахуйте, скільки потрібно буде витратити на квитки. Звичайно, є депутати, які мають великий бізнес, але для тих, хто не дуже багатий - це серйозні витрати. Ми ж не ставимо питання, щоб міністри їздили на наради в регіони за свої гроші? Чому ж тоді депутати повинні робити це за свій рахунок?».

При цьому представник БПП уточнив, що сьогодні витрати на поїздки компенсуються народним депутатам з певної суми, яка закладена в кошторисі Верховної Ради. Вона є фіксованою і не залежить від кількості поїздок.

Як відомо, 28 листопада Київрада звернулася до Верховної Ради та Кабінету Міністрів з пропозицією скасувати право на безкоштовний проїзд для депутатів усіх рівнів.

Чинне законодавство передбачає відшкодування витрат кожному народному депутату вартості проїзду по території України. Депутати місцевої ради мають право безкоштовного проїзду на залізничному, автомобільному та водному транспорті незалежно від форми власності, а також на всіх видах міського пасажирського транспорту (за винятком таксі) на території своєї ради. Однак, на думку Київради, такі витрати в умовах війни на Донбасі, є недоцільними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: