Грип атакує: медики назвали кількість хворих

Читать на русском
В Україні під час дослідження зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ були виявлені дев'ять позитивних випадків. Центр грипу розповів про тих, хто захворів.

З початку епідемічного сезону в Україні під час дослідження зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ були виявлені дев'ять позитивних випадків – визначені РНК вірусів грипу типів А та В.

Про це інформує Центру грипу та ГРВІ, пише «Слово і Діло».

«З початку епідемічного сезону фахівцями вірусологічних лабораторій МОЗ України методом ПЛР досліджені 258 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, з яких 9 позитивних знахідок – визначені РНК вірусів грипу типів А та В», – йдеться в повідомленні.

Також вказано, що минулого тижня в трьох областях при дослідженні 84 зразків матеріалів від п'яти пацієнтів із підозрою на грип визначені РНК вірусів грипу типу А та від одного – типу В.

Яких штамів грипу українцям остерігатися в цьому сезоні?«Слово і Діло» розібралося, якими новими штамами грипу українці хворітитимуть в епідсезоні 2017/2018.

За наведеними центром даними, за попередні декілька тижнів динаміка захворюваності на ГРВІ вища, ніж у попередні два сезони. Торік пік захворюваності прийшовся на середину грудня, ще одним роком раніше – ближче до кінця січня.

Нагадаємо, в жодній з областей України на четвертому тижні листопада не перевищений епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ.

У Києві до закладів охорони здоров’я міста за 47-й тиждень шпиталізовані 177 осіб, із них 158 дітей.

Раніше мер Віталій Кличко розповів, де в Києві можна зробити щеплення від грипу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: