Медики попередили про новий штам грипу, який загрожує українцям

Читать на русском
У сезоні 2017/2018 українців атакуватимуть три штами грипу – Гонконг, Брісбен і новий – Мічиган.

У сезоні 2017/2018 українців атакуватимуть три штами грипу: «Гонконг», «Брісбен» і «Мічиган».

За інформацією МОЗ, в Україні новий штам грипу «Мічиган» змінить відомий українцям штам грипу «Каліфорнія», пише «Слово і Діло».

У минулому епідеміологічному сезоні грип типу А (H1N1) pdm09, до якого належить «Мічиган», циркулював на дуже низькому рівні, проте, незважаючи на ранню «неагресивність» штаму, в Міністерстві охорони здоров'я України говорять, що великої епідемії, скоріш за все, уникнути не вдасться.

Епідемія грипу в Україні: за тиждень захворіли сотні тисяч людейНайбільше на грип хворіють у Київській області, найменше – в Закарпатской. Летальних випадків внаслідок ускладнення грипу не зареєстровано.

«Багаторічні спостереження за грипом, дані про імунітет до захворювання у здорових людей, а також низький відсоток вакцинації населення плюс погіршення соціально-економічної ситуації в Україні дозволяють прогнозувати збільшення кількості хворих на 14%», – звітують у відомстві.

Нагадаємо, в минулому епідеміологічному сезоні на грип захворіли близько шести мільйонів українців. Від ускладнень померли 30 людей, 8 з яких – діти.

Відзначимо, в березні в Києві було зафіксовано зростання захворюваності на грип.

28 січня 2016 року народний депутат України Ольга Богомолець заявила, що ініціюватиме внесення змін до держбюджету щодо виділення коштів для обов'язкової вакцинації від грипу та ГРВІ медпрацівників та представників груп ризику, але так і не змогла виконати свою обіцянку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: