У Південній Кореї спалах пташиного грипу

Читать на русском
В Південній Кореї виявлено високопатогенний штам вірусу пташиного грипу H5N6. Спалах інфекції стався на качіній фермі.

Міністерство сільського, лісового і рибного господарства Республіки Корея підтвердило, що в країні виявлено високопатогенний штам вірусу пташиного грипу H5N6.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на channelnewsasia.com.

«Спалах інфекції сталася на качиній фермі в районі Кочхан-гун провінції Чолла-Пукто. Проведений аналіз показав наявність у загиблих птахів вірусу H5N6», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що це перший випадок загибелі свійської птиці від даного захворювання з лютого поточного року.

Відзначається, що з 20 листопада введено 48-годинну заборону на переміщення домашньої птиці на території країни. Семиденна заборона на поставки продукції введена на фермі, де був зафіксований вірус.

Нагадаємо, останній випадок грипу птиці в Україні реєстрували торік. У Херсонській області. Державна експертиза підтвердила, що причина - пташиний грип.

Пташиний грип - гостра контагіозна вірусна інфекція птахів, що характеризується загальним пригніченням, набряками, ураженням респіраторних органів і шлунково-кишкового тракту. До грипу сприйнятлива домашні та дикі перелітні птахи. Основними переносниками та джерелом поширення інфекції є перелітні водоплавні птахи. При виявленні захворювання встановлюють обмеження на експорт птахопродукції з території країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: