МОЗ прогнозує зростання захворюваності на грип

Читать на русском
МОЗ прогнозує зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в епідемічному сезоні 2017/2018 на 14% до 7 млн ​​осіб порівняно з епідсезоном 2016/2017.

МОЗ прогнозує зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в епідемічному сезоні 2017/2018 на 14% до 7 млн ​​осіб порівняно з епідсезоном 2016/2017.

Про це йдеться у відповіді Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Міністерства охорони здоров'я на запит Українських Новин, повідомляє «Слово і Діло».

«Грунтуючись на багаторічному досвіді спостереження за грипом, даних про стан напруги імунітету до грипу у здорових осіб, дуже низькому охопленні вакцинацією серед населення в попередні сезони і з огляду на дані ВООЗ щодо штамів вірусів грипу, який ймовірно буде циркулювати в сезоні 2017-2018, можна очікувати збільшення кількості хворих на 14%», - говориться в ньому.

Згідно з повідомленням, сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції почався з жовтня і триватиме до середини травня наступного року і в даний час є найбільший ризик заразитися цією недугою.

При цьому за перший тиждень жовтня (2-8 жовтня) на грип та ГРВІ в Україні захворіли 152 тис. осіб, що на 8,6% менше аналогічного періоду епідсезоні 2016/2018.

Найвищий показник захворюваності зареєстрований в Київській області (646,0 на 100 тис. Населення), найменший - у Луганській (125,4 на 100 тис. населення).

У Запорізькій області перевищено епідемічний поріг на 4,5%, що обумовлено респіраторної групою збудників, за звітний тиждень віруси грипу методом полімеразної ланцюгової реакції виявлені не були, летальні випадки через ускладнення після грипу на звітному тижні не зареєстровані.

При цьому в повідомленні наголошується, що найефективнішим способом профілактики грипу є вакцинація. Оптимальний час введення вакцини - початок осені (вересень - листопад) до початку можливого підйому захворюваності на грип. Разом з тим щеплення не забороняється робити і в більш пізні терміни, однак ефективність такого щеплення буде нижче. Імунітет після введення вакцини формується через 14 днів, зберігається протягом усього сезону.

В епідемічному сезоні 2016/2017 років на грип та ГРВІ перехворіло 6,2 млн осіб, з яких 65,6% - діти до 17 років, а також був зареєстрований 31 підтверджений летальний результат від грипу.

Раніше медики попередили про новий штам грипу, який загрожує українцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: