Шуфрич «консультує» уряд Угорщини щодо освітнього закону

Читать на русском
Під час зустрічі Шуфрича з віце-прем’єр-міністром Угорщини, який відповідає за національну політику, обговорювалися питання, пов'язані з українсько-угорськими відносинами.

Уряд Угорщини консультується з колишнім членом «Опозиційного блоку», теперішнім членом партії «За життя», Нестором Шуфричем про проблеми у відносинах з Україною, зокрема про український освітній закон.

Про офіційну зустріч між Шуфричем та віце-прем’єр-міністром Угорщини Жолтом Шем’єном повідомляється на сайті уряду Угорщини, передає «Слово і Діло».

У прес-релізі зазначено, що під час зустрічі Шуфрич та Шем’єн, який відповідає за національну політику Угорщини, торкнулися питань, пов'язаних з українсько-угорськими відносинами, питань угорців в Україні та українського громадянства.

«Сторони погодилися щодо права громадян на вільний вибір кількох громадянств та захисту прав меншин», – ідеться в повідомленні.

Зазначимо, що це не перша зустріч Шуфрича з віце-прем'єр-міністром Угорщини.

Надзвичайний і повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень стверджує, що жодних підстав вбачати небезпеку в «роздаванні угорських паспортів» на території України немає.

Нагадаємо, Климпуш-Цинцадзе розповіла про спроби діалогу з Угорщиною щодо закону про освіту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: