Шуфрича викликали на допит у справі Портнова

Читать на русском
Генеральна прокуратура викликала народного депутата від Опозиційного блоку Нестора Шуфрича на допит. Згідно з оприлюдненими документами, йдеться про справу Портнова.

Генеральна прокуратура України викликала народного депутата від «Опозиційного блоку» Нестора Шуфрича на допит.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це інформує прес-служба ГПУ.   «Відповідно до вимог статей 36, 135 Кримінального процесуального кодексу України, народному депутату України Шуфричу Н. І. необхідно прибути 14 листопада 2017 року 15:30 до департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України до кабінету №411, розташованого в Києві, на вулиці Борисоглібській, 18 для участі в допиті в якості свідка в кримінальному провадженні №42014100000000209», – ідеться в повідомленні.

Зазначений номер кримінального провадження згадується на сайті колишнього першого заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

Згідно з оприлюдненими документами, Портнова підозрюють у тому, що «після призначення на посаду заступника глави Адміністрації президента України з метою збереження права бути членом Вищої ради юстиції за квотою вищих навчальних юридичних закладів, а також з метою заволодіння коштами вищих навчальних закладів, шляхом безпідставної виплати заробітної плати (інших виплат) вирішив не звільнятися з обійманих ним викладацьких посад у вищих навчальних закладах».

Нагадаємо, в жовтні 2015 року суд Європейського Союзу визнав протиправним рішення Ради ЄС про запровадження персональних санкцій щодо Портнова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: