В Україні стартував продаж новорічних ялинок

Читать на русском
Державні лісогосподарські підприємства починають реалізацію новорічних ялинок, які заготовлюють на спеціальних плантаціях або під час проведення вирубок із формування та оздоровлення лісів.

Державні лісогосподарські підприємства починають реалізацію новорічних ялинок, які заготовлюються на спеціальних плантаціях або під час проведення вирубок із формування та оздоровлення лісів.

Про це повідомляє прес-служба Держлісагентства, передає «Слово і Діло».

Цього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано реалізувати близько 550 тис. шт. новорічних ялинок. Якщо залишаться зрубані нереалізовані новорічні ялинки, їх віддають до дитячих садків, шкіл, для прикрашання церков на різдвяні свята.

Цінова політика на новорічні ялинки в 2017 році залишається в середньому на рівні минулого року – близько 60 гривень за погонний метр.

Стало відомо, чи буде сніг на Новий рікВ Україні взимку середня температура повітря буде в межах 3-6 градусів морозу. Сильного й тривалого похолодання не прогнозують. Снігопади прийдуть у лютому.

«Кожен громадянин може особисто ознайомитися з обсягами, місцями реалізації, цінами на новорічні ялинки на сайтах обласних управлінь лісомисливського господарства та лісгоспів», – повідомив заступник голови відомства Володимир Бондар, відзначивши, що громадяни можуть купувати ялинки прямо в державних лісгоспах.

«Це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Крім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів», – додав чиновник.

Бондар додав, що вже другий рік поспіль низка лісгоспів, зокрема в Закарпатській, Житомирській, Волинській та інших областях, активно практикує реалізацію живих ялинок у горщиках, які потім можна буде висадити у відкритий ґрунт.

Нагадаємо, відкриття головної новорічної ялинки Києва та України заплановане на 19 грудня. Крім того, в столиці з 29 листопада до кінця січня буде обмежений рух транспорту в центрі міста через проведення святкових заходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: