В ОБСЄ прокоментували вітання спостерігача з бойовиком

Читать на русском
Зазначається, що чоловік, з яким вітається та обіймається російськомовний спостерігач СMM, є членом організації, що займається ексгумацією, передачею тіл та обміном полоненими.

Інцидент, коли російськомовний цивільний спостерігач виконав рукою військове вітання щодо бойовика ОРЛО, в СММ ОБСЄ назвали «необачністю».

Відповідна заява оприлюднена на сторінці СММ ОБСЄ в Facebook, передає «Слово і Діло».

«З відеоматеріалів видно, як спостерігач припустився необачності (з цього приводу ведеться внутрішня робота з метою недопущення її повторення). Шкода, що вся увага була прикута до цього механічного жесту», – йдеться в заяві з приводу інциденту, який мав місце 25 листопада під час передачі останків військовослужбовців ЗСУ поблизу Щастя.

Згідно із заявою, це був «мимовільний жест, притаманний багатьом людям, які раніше служили в збройних силах, і він у жодному разі не свідчить про схвалення або навіть прихильність до будь-якої позиції чи точки зору».

Також зазначається, що чоловік, з яким вітається та обіймається російськомовний спостерігач СMM, «є членом організації, що займається ексгумацією, передачею тіл та обміном полоненими/затриманими».

«Спостерігач Місії співпрацює з цією особою та організацією з 2015 року задля того, щоб затримані учасники бойових дій могли повернутися додому або щоб скорботна родина могла хоча б частково примиритися із втратою рідної людини», – повідомили в СММ.

Раніше ОБСЄ показала відео обстрілів Донецької фільтрувальної станції.

Також нагадаємо, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг провів зустріч із ватажком терористів Захарченком для «налагодження діалогу та сприяння нормалізації ситуації».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: