ОБСЄ зафіксувала «Гради» в бойовиків «ЛНР»

Читать на русском
Розташування реактивних систем залпового вогню системи «Град» зафіксували у села Кришталеве - на території підконтрольній сепаратистам.

Розташування реактивних систем залпового вогню системи «Град» зафіксували у села Кришталеве - на території підконтрольній сепаратистам.

Про це йдеться в звіті спеціальної моніторингової місії, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«19 листопада в порушення відповідних координат відведення озброєння в непідконтрольних уряду України районах Спеціальна моніторингова місія бачила 10 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 Град, 122 мм) неподалік від Кришталевого (колишня назва Красний Луч, в 56 км на північний захід від Луганська )», - йдеться в звіті.

Також місія продовжує стежити за процесом відведення озброєння і за його зберіганням у спеціально визначених місцях.

Так, 18 листопада в непідконтрольних уряду України районах Донецької області СММ побачила, що раніше зафіксовані 10 протитанкових гармат (МТ-12 Рапіра, 100 мм), 11 реактивних систем залпового вогню (БМ-21) і 9 самохідних гаубиць Гвоздика (2С1) були відсутні в місці постійного зберігання важкого озброєння.

Нагадаємо, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг зустрівся з главою самопроголошеної Луганській народної республіки Олександром Плотницьким і обговорив питання перешкоджання діяльності місії ОБСЄ в Луганській області.

Також стало відомо, що ОБСЄ готова проконтролювати обмін полоненими на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: