«Справа 2 травня»: суд залишив у силі запобіжний захід Долженкова

Читать на русском
Суд апеляційної інстанції Одеської області не змінив запобіжний захід для фігуранта заворушень 2 травня в Одесі.
Сергій Долженков

Апеляційний суд Одеської області залишив у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для фігуранта справи про масові заворушення 2 травня 2014 року в Одесі Сергія Долженкова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Суд ухвалив таке рішення 27 листопада, підтвердивши ухвалу Приморського районного суду, який 13 листопада залишив Долженкова під вартою ще на два місяці – до 12 січня.

За даними прокуратури, запобіжний захід другому фігуранту справи, росіянину Євгену Мефьодову, був продовжений 15 листопада.

Громадянина Росії Євгена Мефьодова і українця Сергія Долженкова, яких 18 вересня суд у Чорноморську Одеської області виправдав у «справі 2 травня», того ж дня затримали за новим обвинуваченням (частиною 2 статті 110 КК України – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)

Суд у Чорноморську визнав невинуватими 19 обвинувачених у справі про події в Одесі 2 травня 2014 року (у частині подій на Грецькій площі) за статтею про «масові заворушення». Суд оголосив вирок 19 проросійським активістам, п’ятеро з яких перебували у СІЗО, це – Сергій Долженков, Сергій Корчинський, Владислав Романюк та громадяни Росії Євген Мефьодов і Максим Сакаулов.

Цей епізод стосується сутичок українських і проросійських активістів зі стріляниною, що сталися на Грецькій площі Одеси 2 травня 2014 року і призвели до загибелі шістьох людей.

Нагадаємо, «Слово і Діло» склало інфографіку щодо розслідування «справи 2 травня» в Одесі.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко розкритикував рішення суду у «справі 2 травня».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: