У Чорнобильській зоні загинув білорус

Читать на русском
Громадянин Білорусі 28 листопада загинув у результаті падіння з радіолокаційної вежі в Чорнобильській зоні відчуження в Київській області.

Громадянин Білорусі 28 листопада загинув у результаті падіння з радіолокаційної вежі в Чорнобильській зоні відчуження в Київській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції в Київській області, пище «Слово і Діло».

Трагедія без строку давності: чи небезпечний Чорнобиль через три десятиліттяГолова Всеукраїнської екологічної ліги розповіла, наскільки зона ЧАЕС небезпечна сьогодні та що потрібно для реабілітації території.

Згідно з інформацією, двоє громадян Білорусі та громадянка Росії незаконно проникли на територію відселеного закритого військового об'єкта «Чорнобиль-2». Чоловік 33 років спробував залізти на радіолокаційну вежу в декількох кілометрах від станції й зірвався з висоти 15 метрів.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу з позначкою про нещасний випадок.

Щодо двох іноземних громадян складений протокол про правопорушення за ст. 46-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу про адміністративні правопорушення. Підготовлені документи для скорочення терміну їхнього перебування на території України.

Раніше поліція затримала чотирьох киян у зоні відчуження ЧАЕС.

Нагадаємо, до 2019 року в Чорнобилі мають збудувати завод із переробки радіоактивних відходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: