Волкер і Сурков домовилися зустрітися ще раз

Читать на русском
Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер в грудні 2017 роки планує зустрітися з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер в грудні 2017 року планує зустрітися з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Про це заявив Волкер в інтерв'ю американському виданню Politico, пише «Слово і Діло».

«Ми повинні подивитися, що станеться на нашій наступній зустрічі, яка пройде в грудні», - сказав Волкер.

При цьому він назвав останню зустріч з Сурковим «кроком назад».

«Наша третя зустріч була кроком назад. Вони знову повернулися до своєї початкової пропозиції. Я не знаю, яким буде наступний крок після цього. Може бути, це сталося за зовсім інших причин, які не мають нічого спільного з Україною, що стосуються американо-російських відносин. Це могло бути пов'язано з відсутністю двосторонньої зустрічі між президентом Путіним і президентом Трампом», - сказав він.

Як відомо, на переговорах спецпредставника США Курта Волкера і кремлівського куратора Донбасу Владислава Суркова Росія відмовилася від більшості пропозицій США щодо миротворців ООН: з 29 пунктів РФ погоджується лише з трьома.

Раніше США запропонували Україні не вносити конкуруючу резолюцію щодо миротворчої місії ООН на Донбасі у відповідь на російську ініціативу і спробувати дійти згоди щодо основних принципів, на яких має базуватися ця резолюція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: