Затриманому депутату Київради повідомили про підозру

Читать на русском
14 вересня депутату Київської міської ради, затриманому напередодні, детективи НАБУ за погодженням із керівником САП повідомили про підозру.

14 вересня депутату Київської міської ради, затриманому напередодні, детективи НАБУ за погодженням із керівником САП повідомили про підозру.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на сторінку НАБУ в Facebook.

Повідомляється, що депутата підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 та ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них загальною вартістю понад 3,5 млн грн.

Нагадуємо, 13 вересня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали депутата Київради і екс-секретаря комісії з питань земельних відносин, а також його ймовірного спільника за підозрою у привласненні землі в столиці.

Відзначимо, в НАБУ відмовилися озвучити подробиці справи, в рамках якої допитували Кононенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: