У поліції розповіли, чому відпустили затриманих у Пущі-Водиці кримінальних авторитетів

Читать на русском
Начальник поліції повідомив, що ніхто із затриманих наразі не перебуває в розшуку й не фігурує у кримінальних справах, тому всіх відпустили після перевірки документів.

Усіх кримінальних авторитетів, затриманих 26 листопада на сходці в Пущі-Водиці, відпустили після перевірки документів і встановлення осіб.

Про це повідомив у телеефірі начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, передає «Слово і Діло».

За його словами, всі 65 осіб були доправлені до районного управління поліції, в них вилучені кілька одиниць вогнепальної зброї.

«Хоча зброя з дозволами, ми її вилучили для перевірок і проведення відповідних експертиз. Значна частина цих осіб маєють кримінальне минуле, тому всі вони були перевірені на причетність до кримінальних злочинів, чи перебувають у розшуку», – розповів Крищенко.

Начальник поліції повідомив, що ніхто із затриманих наразі не перебуває в розшуку й не фігурує в кримінальних справах, тому всіх відпустили після відпрацювання та перевірки документів.

Водночас Крищенко зазначив, що учасники сходки чинили незначний опір під час затримання. За його словами, вилучену зброю перевірять на правильність зберігання й транспортування, а також, чи не переробляли її.

Відкрите кримінальне провадження за ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю). Голова київської поліції також заперечує можливий зв'язок затриманих із протестами під Верховною Радою.

«Це взагалі не пов'язані речі з протестами під Радою, а також із затриманням осіб, які за постановою суду були затримані й доправлені до слідчих органів. У цьому випадку вони намагалися вирішувати проблеми кримінального світу, а не впливати на політичні акції й політичний стан у країні», – зазначив він.

Як повідомлялося 26 листопада ввечері, поліція провела операцію в Пущі-Водиці, де зібралися люди, які намагалися впливати на криміногенну ситуацію в Києві та інших регіонах. До відділення поліції для перевірки доправили більш ніж 60 осіб.

Раніше в потязі Шостка-Київ на території Сумської області правоохоронці затримали кримінального авторитета з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: