У Нацполіціі створили управління кримінального аналізу

Читать на русском
Завдання управління кримінального аналізу – консолідація й подальший аналіз усієї оперативної інформації.
в.о. начальника управління кримінального аналізу Нацполіціі Володимир Єрофєєв

У Національній поліції України створили управління кримінального аналізу. Завдання управління – консолідація й подальший аналіз усієї оперативної інформації.

Про це заявив т. в. о. начальника управління кримінального аналізу Володимир Єрофеєв, повідомляє прес-служба Нацполіції, передає «Слово і Діло».

За словами Єрофеєва, головне завдання управління – зведення всієї оперативної інформації до однієї бази, її подальший аналіз.

Як пов'язані підліткова злочинність і насильство в сім'ї?Насильство і жорстокість у сім'ях є основною причиною майбутніх проблем із законом у підлітків. «Слово і Діло» відстежило зв'язок між підлітковою злочинністю і домашнім насильством.

«На сьогодні в системі поліції існує дуже багато джерел розрізненої інформації. Вона аналізується автономно співробітниками різних служб ... І все це зберігається в різних базах. Крім того, оперативники накопичують і зберігають інформацію в себе. А після звільнення з роботи або пересування по службі працівника інформація втрачається. Тому відсутня можливість якісно оцінити інформацію в глобальному масштабі, хоча б у межах однієї області. І тому наше завдання – консолідація всієї оперативної інформації. Її подальший аналіз допоможе в розкритті насамперед тяжких та особливо тяжких злочинів. Перше, що ми будемо намагатися запровадити, – це зробити географічну прив'язку до кожного житлового будинку з можливістю нанесення інформації на картку. Це дасть нам можливість робити якісний аналіз вчинених порушень: визначати зони скоєння злочинів, направити до таких місць додаткові наряди патрульної поліції або ставити завдання дільничному додатково відпрацювати місця проживання осіб, які перебувають під адміністративним наглядом. У нас з'явиться новий механізм реагування на злочин і профілактики таких злочинів», – говорить Єрофеєв.

Новий підрозділ орієнтований на роботу в трьох напрямках:

– Оперативний аналіз – це аналіз за скоєними резонансними злочинами. Група аналітиків оперативно збиратиме дані щодо цього злочину, технічну інформацію й проводитиме аналіз для того, щоб скоординувати роботу слідчо-оперативної групи в розкритті цього злочину.

– Тактичний аналіз – аналіз, який дає можливість оцінити ситуацію з нанесення інформації на карти, тобто виявити райони з підвищеним ризиком вчинення грабежів, розбійних нападів, вуличних злочинів, дати рекомендації для перестановки нарядів патрульної поліції або рекомендації для проведення цільових відпрацювань районів силами оперативних працівників.

– Стратегічний аналіз спрямований на діяльність організованих злочинних груп, а відтак, і на перспективу в роботі з боротьби з ними.

Раніше повідомлялося, що станом на вересень 2017 року зафіксовані 67 випадків скоєння кримінальних злочинів посадовими особами органів і установ Державної кримінально-виконавчої служби України.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вважає, що Україна вже подолала пік злочинності, хоча до перелому в боротьбі з криміналом все ще далеко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: