Явка на виборах у Непалі рекордна з 1999 року

Читать на русском
У Непалі виборчі дільниці в північних регіонах країни, де 26 листопада 2017 року відбувається перша фаза парламентських виборів, закрилися.

У Непалі виборчі дільниці в північних регіонах країни, де 26 листопада 2017 року відбувається перша фаза парламентських виборів, закрилися.

За попередніми даними, явка виборців становить близько 65%, передає «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Зазначено, що це перші вибори в країні з 1999 року.

Друга фаза голосування відбудеться 7 грудня в столиці Катманду і південних регіонах країни.

Як повідомляється, в північних районах деякі виборці незважаючи на холод кілька годин йшли пішки, щоб дістатися до найближчих дільниць для голосування.

«Я відчуваю себе щасливим, що нарешті мені вдалося проголосувати. Я сподіваюся, що парламентарі працюватимуть на розвиток нашого регіону і країни», - прокоментував 32-річний непалець.

Очікується, що 275 мандатів в національному парламенті і 550 в семи регіональних парламентах будуть розподілені між провладною партією «Непальський конгрес» і альянсом, об'єднуючим марксистів-леніністів і маоїстів.

Поточні вибори в Непалі вважають історичними, адже вони проходять вперше після закінчення 10-річної громадянської війни з маоїстами в 2006 році. У 2008 році країна перестала бути монархією і провела конституційну реформу, внаслідок якої було встановлено федеративний устрій.

Нагадаємо, новий президент Киргизької республіки Сооронбай Жеенбеков офіційно вступив на посаду.

А Меркель проти нових парламентських виборів в Німеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: