Клімкін: Україна стала учасницею європейської транспортної мережі TEN-T

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про те, що Україна офіційно стала частиною загальноєвропейської транспортної мережі TEN-T.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про те, що Україна офіційно стала частиною загальноєвропейської транспортної мережі TEN-T.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Клімкіна в Twitter.

Заборона транспортного сполучення з РФ: якими будуть наслідки для громадянПоки не вщухають розмови про розрив дипвідносин з РФ, в АП розглядають можливість заборони транспортного сполучення з Росією. Про наслідки таких заходів міркували експерти.

Міністр зазначив, що між Україною і Євросоюзом був укладений документ про Взаєморозуміння високого рівня про поширення індикативних карт Європейської транспортної мережі TEN-T на Україну.

«Тільки підписав Взаєморозуміння високого рівня про поширення карт Транс'європейської транспортної мережі (TEN-T) на Україні. Важливий крок для подальшої інтеграції транспортних мереж України і ЄС - тепер будемо в європейській мережі», - написав Клімкін.

Варто відзначити, що загальноєвропейська транспортна мережа TEN-T являє собою інфраструктурний проект Євросоюзу, який передбачає створення до 2050 року нової транспортної системи на території ЄС, що включає 94 портів, 38 аеропортів і близько 15 тисяч кілометрів швидкісних залізниць.

Рішення про поширення TEN-T на сусідні з ЄС країни, в тому числі на Україну, було ухвалено 21 червня 2016 у Роттердамі міністрами транспорту країн Євросоюзу, Східного партнерства та Європейською комісією.

Як повідомлялося, 26-27 листопада Клімкін перебуває з офіційним візитом в Ізраїлі.

Крім того, Кабінет міністрів України призначив кадрового дипломата Василя Боднара заступником Павла Клімкіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: