У ДФС взялися за Данилюка

Читать на русском
Державна фіскальна служба України відновила податкову перевірку щодо міністра фінансів України Олександра Данилюка.
Олександр Данилюк

Державна фіскальна служба України відновила податкову перевірку щодо міністра фінансів України Олександра Данилюка.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це міністр заявив в Facebook.

У ДФС розповіли про схеми на одеській митниціОдеське угруповання контрабандистів створило десятки фірм-одноденок, директорами яких є підставні особи.

Згідне з його повідомленням, він отримав висновок ДФС в місті Києві за результатами його перевірки. Перевірку відновили, незважаючи на закриття справи Генпрокуратурою і на неузгодженість цих дій нормам Податкового кодексу про обмеження на термін проведення перевірок. З його слів, відновлення справи відбулося після того, як міністр оприлюднив інформацію про зловживання в ГФС Києва на сотні мільйонів гривень і поставив завдання керівнику УКРІНФОРМ забезпечити проведення розслідування та відсторонити причетних.

«Були висунуті інші безглузді звинувачення. Виявляється, я в той час постійно проживаючи з сім'єю за кордоном, працюючи і сплачуючи там податки, повинен був ще крім цього заплатити податки в Україні. Ну «не знають» в ГФС про Угоди про уникнення подвійного оподаткування, резидентство і інші нюанси податкового законодавства», - підсумував міністр.

Як повідомлялося, раніше Данилюк заявив, що тіньова економіка вбиває здорову конкуренцію на ринку і, як наслідок, тягне за собою більш високі ціни на товари і погіршення різних сфер економіки.

Крім того, він розповів про статус криптовалюти в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: