Данилюк розповів, чому зростають ціни

Читать на русском
Данилюк зазначив, що тінь вбиває конкуренцію, тому, щоб купувати дешевше, потрібно це робити не шляхом уникнення податкових платежів до казни, а через створення нормальних умов для конкуренції.

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що тіньова економіка вбиває здорову конкуренцію на ринку і, як наслідок, тягне за собою вищі ціни на товари та погіршення різних сфер економіки.

Таку думку він висловив на II Open Economic Forum «Масштаби та схеми тіньової економіки», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Зараз досить часто можна почути, що «тінь» позиціонується зі сторони вигоди для людей, що нібито це дешевше, але насправді це дорожче. Так, дещо ви можете купити дешевше, але тоді ви отримаєте нижчу якість освіти чи охорони здоров'я», – сказав Данилюк.

Він зазначив, що «тінь» убиває конкуренцію, тому, щоб купувати дешевше, потрібно це робити не шляхом уникнення податкових платежів до казни, а через створення нормальних умов для конкуренції.

Раніше Данилюк розповів про статус криптовалюти в Україні.

Також відомо, що Міжнародний валютний фонд висуває Україні чотири вимоги для отримання наступного траншу, надходження якого Нацбанк очікує в першому кварталі 2018 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: