У Раді пояснили, чому Україні потрібен новий рід військ

Читать на русском
У Верховній Раді вважають, що в Україні настав час для створення десантно-штурмових військ. Рівень бойової підготовки в усіх видах збройних сил виріс в рази.

У Верховній Раді вважають, що в Україні настав час для створення десантно-штурмових військ.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» член Комітету з питань безпеки та оборони, народний депутат фракції «Народний фронт» Дмитро Тимчук, коментуючи подання президентом України Петром Порошенко відповідного проекту змін до деяких законів України з питань оборони.

Що за місяць наобіцяли Порошенко та його команда? Дайджест обіцянок АПУ з 27 жовтня до 23 листопадаПротягом місяця, а саме з 27 жовтня до 23 листопада, президент Порошенко та представники його адміністрації дали 4 нових обіцянки і не виконали жодної.

«У нас свого часу повітряно-десантні війська були перейменовані спочатку в аеромобільні, згодом – у високомобільні десантні війська. При цьому, за термінологією НАТО аеромобільні війська – це ті, що не десантуються з повітря, а просто перевозяться повітрям. Чому відбулося тоді перейменування мені сказати важко. Можливо, тому що у нас не було достатньо засобів для десантування військ і цей рід військ вирішили лише транспортувати – без десантування»,- нагадав Дмитро Тимчук.

На його думку, рівень бойової підготовки в усіх видах Збройних сил виріс в рази.

«За цих умов вже можна сказати, що у нас є можливості, як для транспортування військ, так і для проведення повітряно-десантних та штурмових операцій. Тобто за цих умов перейменувати високомобільні десантні війська в десантно-штурмові цілком логічно. Думаю, депутати підтримають ініціативу президента без проблем», - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект про зміни до деяких законів України з питань оборони. Згідно проекту в Україні замість високомобільних десантних військ будуть десантно-штурмові війська.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: